събота, 10 юли 2010 г.

160/365 Сладко от бели чечеши


Изваждат се костилките та черешите с безопасна игла или кламер. Нареждат се със захар в съотношение 1:1, колкото време имате, но поне малко сок да пуснат. Варят се на слаб огън/котлон един час. Те не се разпадат и за това може да се варят дълго. Ако ги затворите докато ги наливате в бурканчетата още топли може да не се стерилизират. Предии затварянето се избърсват ръбовете, за да не се наруши херметичността. Обръщането на бурканчетата също може да доведе до навлизане на сладък сироп под ръба и херметизирането.
За съжаление това са последните бели череши, които успях да намеря на пазара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.